Bostadspriser i Tyresö en mäklarblogg

Är du också fixerad vid procenten?

Förlåt mig – för jag har varit snål

Vad bör du tänka på när du väljer bank för ditt bolån? Själv har jag alltid tittat på procenten (räntan) men det finns några andra aspekter att titta på.

  • Om du skall vara s.k. helkund (lönekonto, eventuellt sparkonto och bolån)
  • Din personliga kontaktperson
  • Tillgängligheten till kontoret/kontaktpersonen
  • Digitala verktygen (app och webbsida)

Helkund

Med helkund menar banken att du, utöver ditt bolån, använder ett betalkort hos dem, kopplat till ett lönekonto/hushållskonto och de vill helst att du har sparkonto och pensionsspar hos dem också. Om du lägger alla dina affärer hos en och samma bank tycker jag absolut att du skall kunna pruta lite – snarare än att de kräver detta för att du skall få bra villkor.

Personlig kontaktperson

I mitt fall, trots att jag inte har några stora pengar att prata om, så har jag alltid haft bra hjälp av Anita. Hon har ringt mig när pensionssparsystemet ändrats. Styrt upp mina bostadsköp när mäklare trasslat och sett till att jag både haft brygglån och bollat köp- och sälj-tillträden samtidigt. Dessutom gav hon min sambo bra villkor när hon köpte sin första bostad.

Tillgängligheten

Många banker har öppet nio till tre på dagarna (09:00-15:00). Alla kan inte ta sig dit under dessa tider. Min bank hade en dag i veckan då jag kunde boka tid fram till 19:00 vilket jag uppskattar oerhört mycket – eftersom alla saker inte har gått att lösa per mail/telefon.

Digitala verktygen – app och webbsystem

Hur utvecklad är deras app? Har du koll på hela din affär online/i mobilen? Den app jag har för mina bankärenden är lysande. Jag kan fota en räkning och klicka på godkänd så blir den betald. Galet bra.

Jag en rapport om digitaliseringen bland banker: Bearingpoint.com/

Jämför, jämför och jämför

Om du vill jämföra – och samtidigt hjälpa mig att finanseria bloggen – gå gärna in på någon av nedanstående länkar och jämför:

  • ICA Banken – erbjuder förmånliga bolån och är ett bra alternativ till storbankerna.
  • Compricer.se – för bolån, elavtal och försäkringar.
  • Mitt Bolån – få din personliga bolånehandläggare som hjälper dig jämföra bankernas räntor och villkor.

Relaterade inlägg:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: