Bostadspriser i Tyresö en mäklarblogg

Är hus verkligen dyrast?

Passa på att köpa större

Nu när marknaden ”rasar” enligt alla förståsigpåare så finns det chans att köpa större. Sedan tror inte jag att raset är så stort för att marknaden avstannat lite. Hur många är intresserade av att köpa och sälja precis kring jul när de är upptagna med annat? Vänta ett tag ska ni se.

Varför skulle hus vara så dyrt?

Vi hade en diskussion på kontoret för någon vecka sedan om att skillnaden mellan ett hus och en bostadsrätt – i Åkersberga – inte är särskilt stor – boendekostnadsmässigt.

Jag har redan snuddat vid ämnet beträffande vårt hus jämfört med ett bostadsrättsradhus.

Räknade på mitt nuvarande jämfört med mitt föregående boende

Nedan finner ni en kalkyl på huset, bostadsrätten när vi köpte den 1,5 år (innan det första amorteringskravet) innan vi sålde den och flyttade till huset – samt om vi hade köpt bostadsrätten av oss själva och bott där istället för i huset.Hur du kan utnyttja detta

Se till att göra kalkylen ordentligt. Din mäklare är skyldig att göra en boendekostnadskalkyl åt dig. Och är du dessutom en seriös spekulant kommer hen att göra det utan gnäll. Om du vill att jag hjälper dig så säg till.

Kontrollera såväl bolån (Mitt Bolån), elavtal (Nordic Green Energy) och försäkringskostnader (Compricer) innan du bestämmer dig för att köpa huset (eller den lite dyrare lägenheten).

Jag tror verkligen att du skall satsa på något du verkligen vill ha – istället för att nöja dig. Läs gärna det jag skrev om detta tidigare.

Relaterade inlägg:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: