Bostadspriser i Tyresö en mäklarblogg

Hemnetknarkare och att hitta boendeinspiration

Öka värdet på din bostad – skaffa inspiration och inred själv

Som jag var inne på i mitt inlägg om bostaden som statussymbol så är bostaden en viktig del av din identitet. Och det går såklart trender i allt vad gäller möbler och inredning. Det finns givetvis trendsättare inom allt. Tänkte i detta inlägg fokusera lite på olika typer av inspiration för att höja sin bostads värde – och hur en mäklare kan vara behjälplig här.

Om du tänkt sälja eller kanske bara vill ”provsälja” din bostad så finns det många knep att ta till. Vissa väljer att lägga 20-40 000 kr på en inredningsarkitet för att maximera sin bostads pris. Andra väljer att inreda själv. Det finns mycket enkla knep att ta till. Just nu har jag sett att tavlor skall stå på golvet och filtar skall inte längre vara vikta utan vara nogsamt utbredd på ett kontrollerat ”slarvigt” sätt. Men jag är verkligen inte inredningskillen du skall prata med – däremot kan jag hjälpa dig att hitta någon som är skicklig på att hjälpa dig.

Hemnetknarkare

Hittade en jätterolig lista på hemtrevligt.se om hur du vet att ditt hemnetanvändande gått för långt. Hemnetknarkare är – om du söker på Google – ett nästintill vedertaget uttryck. Frågan är om det kommer väljas in i SAOL nästa gång. Min definition på hemnetknarkare är en en person som spenderar väldigt mycket på antingen hemnet.se eller i hemnets app. Min sambo är typisk hemnetknarkare.

Fönstergluttaren

Själv är jag en fönstergluttare. Jag gillar att kolla in bland mina grannars (FÖRLÅT!) fönster för att få inspiration. Jag överväger nämligen att göra om vårt kök och matplats och eftersom de flesta grannar har just sitt kök och sin matplats lättillgängligt från sitt fönster mot gångvägen så händer det att jag gärna tittar in. Helst när ingen är hemma – det känns nämligen lite pinsamt att glo in när folk är hemma.


Magazinprenumeraten

De gamla hederliga inredningsmagazinen och inredningsbilagorna från de större dagstidningarna är nog än större inspirationskälla än jag tror. Själv har jag lämnat tryckt media så mycket som möjligt – men misstänker att många fortfarande älskar det!

IKEA-junkien

Sen finns de de personer som följer IKEA-katalogen slaviskt och är där med jämna mellanrum. IKEA-junkien skulle jag vilja kalla de personer som har 80 % av sina möbler och inredningsattiraljer från IKEA. Inget fel i det. IKEA är prisvärt, bra kvalitet och folkkärt.

Instagramsurfaren

Jag följer några instagramkonton för inspiration i jobbet. Jag har sett många konton och framförallt hashtags (#) som är just #köksinspo #inredningsinspo och liknande konto! Mycket fascinerande. Det mesta går faktiskt att hitta på instagram nu för tiden. Nästan mer där och på Facebook än på Google.

Andra sätt att få inspiration

Kolla exempelvis på möbelsajter som Furniturebox för det senaste inom möbler. De har både klassiska men också lite mindre konventionella möbler. Du kan ju också beställa lite nya posters, tavlor eller liknande på Dinprint.se

Relaterade inlägg:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: