Bostadspriser i Tyresö en mäklarblogg

Blir 2018 Lockprisernas död?

147 anmälningar för lockpris 2017

Läste hos FMI (Fastighetsmäklarinspektionen) att 147, varav 79 st i Stockholm, anmälningar gjordes för ”lockpris” 2017. Lockpris som egentligen definieras som ”Anmälningar om pris i marknadsföring”.

Fungerar lockpriser?

Det enda syftet med ”lockpriser” jag kan se är att få fler till visning och förhoppningsvis få igång en budgivning. Detta genom att komma i ett annat sökintervall på exempelvis Hemnet.

I teorin kanske några som egentligen inte har råd med bostaden kan lägga några bud i början för att trissa priset – till den egentliga ”ursprungsnivån” för de som faktiskt har betalningsviljan att köpa bostaden till det den egentligen är värd. Läs mitt mitt inlägg om auktionsteorin.

Är det rättvist att använda dessa som transsportsträcka?

Relaterade inlägg:

En kommentar

  1. Vi kan väl kämpa för att 2018 ska bli det åt då vi säger adjö till lockpriser. Konsumenter ska veta vad de kan förvänta sig redan innan de går på visning. Att sälja och köpa bostad skall vara en tydlig process där alla känner sig väl informerade.
    Dock har det blivit till en större fråga än att mäklare vill få igång en budgivning. Jag pratar med många mäklare som vill få bort detta men idag är många konsumenter så inkörda i ”modellen” att man inte kikar på en bostad som läggs ut för det pris man har råd med. Å enskilda mäklare som försöker jobba annorlunda riskerar att det drabbar deras uppdragsgivare. Så som bransch behöver vi driva frågan. Fmf gör det och kommer så göra då detta varken är bra för konsument eller bransch.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: