Bostadspriser i Tyresö en mäklarblogg

Bostadsräntor ned något i december

Räntorna ned något – ska du binda då?

Ett kort inlägg till idag. Fick sms tidigare av en kollega om jag tyckte det var dags att binda bolåneräntan? Personligen tror jag alltid att det är bättre att ha rörliga räntor – särskild om du tänkt att a) sälja bostaden inom en översådlig tid (så du slipper brytkostnader) och b) om du har råd med svängningar. Detsamma gäller elavtal (här är en länk till Nordic Green Energy).

Jag har vid flera tillfällen föreslagit att du skall jämföra dina bolån/räntor. Jag brukar rekommendera: Mitt Bolån och Ica-BankenCompricer har också en jämförelsesida.
(Alla tre är sponsrade länkar.)

Google Alert – ”bolåneräntor”

Jag följer lite olika google-sökord där jag får en e-post varje dag det kommer ut något intressant. Idag var det tre artiklar på att bolåneräntorna gick ned i december 2017.

DI.se: Bolåneräntan svagt ner i decemberVAFinans: Bolåneräntan svagt ner i december samt Allanyheter.se: Bolåneräntan svagt ner i december.Själv har jag skrivit två kortare inlägg i ämnet: Bunden eller rörlig ränta samt SBAB:s räntematchning.

Bolåneräntor.com

Hittade en sajt helt och hållet dedikerad till bolåneräntor, du hittar den här, men huruvida den är seriös eller ett sätt att tjäna pengar på trafik törs jag inte kommentera.

Relaterade inlägg:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: