Bostadspriser i Tyresö en mäklarblogg

DI TV Boprisras med 5-10% i riket

Mer än 5-10 % i Stockholm – troligtvis

SEB släppte nyss sin konjunkturprognos och du hittar Dagens Industris webb-TV-klipp om bostadspriser här.

Enligt min bankkontakt på Handelsbanken

Igår träffade jag min kontaktperson i banken och enligt henne så spår deras analytiker en blygsam ökning på långa räntor under nästa år och korta räntor året efter. Ingen fara på taket ännu med andra ord.

Om du funderar på att byta bolån föreslår jag att du surfar in på Ica BankenMitt Bolån eller Compricer för att jämföra boräntor.

Hur har jag gjort med mina lån?

När vi flyttade från lägenheten till Radhuset var jag tvungen att teckna ett bolån. Jag frågade två banker om lånelöfte och jämförde sedan deras räntor. Givetvis frågade jag Länsförsäkringar Bank – eftersom det är där jag arbetar men också en annan bank – där jag samt min sambo tidigare haft bostadslån.

Livförsäkring – om det otänkbara skulle bli verklighet

Det kan det vara bra att teckna någon form av ”livförsäkring” – där försäkringen går in och betalar dina eventuella lån vid ditt förtida frånfälle (om du dör av annat än hög ålder). Den här tjänsten ingick i mitt banklån eftersom vi har sparkonto, lönekonto och betalkort i banken.

Antingen kan du kolla försäkring via Compricer eller Moderna Försäkringar (som vi hade som hemförsäkring på bostadsrätten).

 

Relaterade inlägg:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: