Bostadspriser i Tyresö en mäklarblogg

Drömmer du om hyresrätt? Fortsätt dröm!

En förklarande video från Metro.se om bostadsbubbla

Men bostadsköerna i Stockholm är större än någonsin

Metro.se skrev den 7 januari att det finns nästan 600 000 som står i bostadskö i Stockholm, varav 40 000 var nyregistrerade 2017. Jag har jämfört några olika orter med Tyresö nedan. Under 2017 förmedlades det 10 744 bostäder.

Olika kötider i Stockholm

Kötiden för en bostad på Kungsholmen hos Bostadsförmedlingen är minst tolv år. Under 2017 förmedlades det fem bostäder för de med kötid på tolv år eller mer. I Botkyrka var motsvarande siffor 13 förmedlade bostäder till personer som köat i 6-8 år samt 100 bostäder till personer med 8-10 år i kötid. För oss boende i Tyresö är det lite enklare. Hos Tyresö Bostäder AB finns just nu tre lediga bostäder enligt deras hemsida (per idag 2018-01-09 vid 10-tiden).


Hyresrätter – Tyresö Bostäder

Läs mer om Tyresö Bostäders bostadskö här. En diskussion jag haft med min kära sambo är just möjligheten att påverka vårt boende lite mer sedan vi valde att köpa vårt boende (äga vore att ta i – banken äger en större del än oss). Visserligen har vi begränsat med ekonomiska resurser – men vi är inte helt beroende av kötid och annan slump som skulle ge oss vad vi söker. Särskilt inte om vi kan vara lite flexibla med vilken ort vi önskar bo. Nu är det enkelt för oss att trivas – eftersom vi flyttat så många gånger. Men är du sugen på att byta bostadsort och vill byta till en kommun med ett starkt lokalt bostadsbolag? Gratulerar – då måste du ställa dig i en ny (om du inte lyckas byta med någon annan som vill göra den omvända resan mot er).

Relaterade inlägg:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: