Bostadspriser i Tyresö en mäklarblogg

…journalister i hyresrätter…

Beträffande mäklaryrket

Min grymma kollega Emma Holst var med i Mäklarsamfundets podcast ”Tak över huvudet” i veckan. Vilket för övrigt är en bra podcast – både för s.k. ”hemnetknarkare” och branschfolk. Avsnittets fokus är en s.k. tidsresa om mäklaryrket då och nu – där min kollega representerar det ”unga och fräscha” och Herr Hagberg är s.k. ”nestor” som skall ge det historiska perspektivet.

Om mäklararvoden

Innan jag började i mäklarsvängen hade jag nog samma uppfattning som många andra att mäklare arbetar oerhört lite och tar hutlöst betalt. Efter att ha sett det inifrån det senaste snart ettochetthalvt året så har jag fått mig en nyanserad bild. Utöver arbetstiden som läggs ned från mäklarens sida tillkommer en hel del kringkostnader för marknadsföring, informationsinsamling, administration m.m. som inte syns hos säljaren. Kanske borde mäklaren ge en specifikation över utfört arbete till säljaren när arvodet tas ut. Men detta är en annan fråga.

En känga åt journalistkåren i hyresrätt

Hursomhelst, jag tar fullständigt avstånd från vad VDn och grundaren av HusmanHagberg sa i podcasten ”Tak över huvudet”s 33 avsnitt ”Tidsresan”.

Herr Hagberg säger följande – ca 21 minuter in i avsnittet:

”Självklart tror man att de tjänar väldigt mycket pengar – men det kan man väl ta ur folk då. Framförallt skall jag säga att det är media som försöker skapa en bild och det är journalister som bor i Stockholms innerstad i hyresrätt och inte fått tjäna några pengar som skriver negativa artiklar om fastighetsmäklare. De kan aldrig ha träffat på en mäklare för gör dem de som Emma beskriver här hårt arbetande människor då har man inte  den uppfattningen.”

Önskar du en värdering av din bostad?

Bor du på Kungsholmen och vill få din bostad värderad? Kontakta då Emma!

Relaterade inlägg:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: