Bostadspriser i Tyresö en mäklarblogg

Ligger allt på Hemnet?

Veckans Hemnetkontroll

Denna vecka hittade jag 73 objekt på Hemnet varav 14 nyproduktion. Det fick mig att fundera. Ligger alla objekt på Hemnet? Men det är ändå stor skillnad från november när det var som mest (sedan jag började föra statistik). Är folk inte desperata som media säger? Har mäklarna tagit långledigt? Är folk mest intresserade av att fira jul? Jag vet inte. Låt oss följa dessa till nästa år.

Edit: ”Anna Book säljer sin lägenhet” – som är känd från TV.

De flesta mäklarfirmor har objekt på sina hemsidor som de ännu inte publicerat på nätet. Vissa mäklare hjälper köpare att finna säljare inte tvärtom. När det gäller nyproduktion ligger sällan alla objekt på hemnet.

Men hur stort är mörkertalet? Jag sökte på Booli och fick fram 104 st. Alltså måste jag börja kontrollera där också.

Imorgon är det s.k. ”Visningssöndag”. Nästan varje söndag är Visningssöndag. Men en i augusti och första i januari brukar vara mäklarnas terminsstart. Själv är jag sugen på att börja gå på visningar i Tyresö. Är ni intresserade av att jag går på visnigar och bedömmer mäklare?Relaterade inlägg:

En kommentar

  1. Kolla själv så ser du att huvuddelen av objekten inte ligger på Hemnet. De ligger istället på förvisningar på mäklarnas hemsidor. Med monopolet Hemnet så kan mäklarna trots det största utbudet på många år få det att se tunt ut på marknaden. Förhoppningsvis lurar det inte så många. Antalet avslut är lågt så de mäklare med dålig likviditet närmar sig konkurs.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: