Bostadspriser i Tyresö en mäklarblogg

Potatismannen – Hampus Widén

Potatismannen – min egen superhjälte

Jag har ytterligare en blogg som jag kallat Potatismannen där jag bloggar om min resta ur ätstörningar. Numera är den mer kost- och träningsinriktad med lite övriga reflektioner – som när jag valde att sluta jobba och vara arbetslös under ca sex månader (kallade avsnittet ”arbetslöshetsbloggen”).

Trygghetsjunkie

Jag är egentligen ganska försiktig av mig. Sparar hellre pengar på banken än att köpa aktier. Tränar hellre samma sak hela tiden än att byta träningsschema. Jag äter gärna olika typer av potatismåltider nästan varje dag i veckan för att jag vet vad jag får. Jag har en favoritpromenadrunda och jag äter havregrynsgröt till lunch varje dag på jobbet. Jag arbetar hellre på en arbetsplats med fast lön där jag vantrivs än att testa vingarna och söka nytt – detta innebär att jag blev kvar på samma ställe i tretton år. Sedan hamnade jag hos samma chef i ett annat bolag efter ett halvår från honom.

Utöver detta skulle jag aldrig lämna Sundbyberg ”…aldrig mer söderut än Fridhemsplan…” var ett av mina favorituttryck när jag var yngre.

Utmana min egen komfortzon

Så vad är nytt? Jag har nu forcerat min ”bomullsförpackning” vid flertal tillfällen. Jag sa upp mig från ett ställe där jag inte trivdes och gick arbetslös i sex månader. Jag har flyttat runt hela Stockholm (Johanneshov, Södermalm, Saltsjö-boo (x2) och numera glad Tyresöbo). Dessutom bor jag i ett radhus. Något jag nästan skulle kunna göra vad som helst för att slippa.

Dessutom skickade jag in nästan hela mitt sparkapital på börsen. Där har jag tjänat ca 12 % (brutto) på ett-och-ett-halvt år.

Nu är jag framme vid mitt livs svåraste beslut. En trestegsraket. Jag har a) gått ned i arbetstid (och således sänkt min inkomst) för att b) börja studera igen för att c) börja arbeta som mäklare i framtiden (vilket är provisionsbaserad inkomst).

Hur jag stillar mina rädslor?

Jag har världens tryggaste punkt i min sambo. Hon är allt vad jag inte är. Min trygghet, min bästa vän, min träningskompis och resekamrat.

Detta kommer göra mig framgångsrik som mäklare

Jag har köpt och sålt egna bostäder i elva år.

Har alltid med ett intresse för mäklaryrket och framförallt bostadsmarknaden. Jag har hängt på alla bostadssajter, alla statistiksidor och provsålt mina bostäder vid flertalet tillfällen. Vid varje tillfälle har jag intervjuat tre-fyra mäklare och dragit mina slutsatser på vad som är bra respektive dåligt.

Jag har haft de bästa och den sämsta mäklaren på de orter jag bott/köpt och sålt. Jag har sett vad som är viktigt för mig – och för många av våra kunder (i mitt arbete som administrativ chef för flera mäklarkontor).

Jag har koll på hela affärsprocessen. På just din försäljning! Jag lär ut affärsprocessen för nya fastighetsmäklare och mäklarassistenter. Det är så mycket mer än bara visning. Det är informationsinsamling. Objektsbeskrivning. Fotografering. Styling. Visning. Hantering av spekulanter. Samarbete med banker. Samarbete med bostadsrättsföreningar. Juridik. Avtal. Kontrakt. Hantering av era pengar. Tryggheten i affären är viktigare än du tror. Den personliga kontakten. Att ett handslag är ett handslag.

Att affären i slutändan blir av. Att alla känner sig trygga och väl omhändertagna. Detta kan jag. Därför kommer du vilja att jag hanterar din affär.

Relaterade inlägg: