Bostadspriser i Tyresö en mäklarblogg

Ränteavdragets vara eller icke vara?

Hårda ord om amorteringskraven

I en krönika från Aftonbladet.se skriver Daniel Swedin om en regering som på sikt kanske får rätt men för tillfället har drabbat de som är mindre bemedlade medan de som har mer kan utnyttja systemet.

Är det dags att ta tag i ränteavdraget?

Utan att bli politisk är det kanske ett sätt att få bukt med problemet? Jag betalar ca 1,5 % i ränta på mitt bolån. Sedan får jag tillbaka 1/3 av staten vid deklarationen. Alltså betalar jag en procent i ränta. EN! Är det rimligt? När jag köpte min första bostad betalade jag femochenhalv (5,5) procent. Sex på topplånet. Sedan sänktes det till 3,5 och jag amorterade resterande skillnad. Nu behöver jag amortera en procent (har över 50% i skuld på huset) och betala en procent i ränta. Mitt hus är alltså billigare än min lägenhet var för 10 år sedan. Är det sunt?

Givetvis så skriver jag mina egna åsikter. Jag är varken analytiker eller mäklare (ännu). Jag bor i Tyresö och tänker på sikt bli mäklare.

Relaterade inlägg:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: