Bostadspriser i Tyresö en mäklarblogg

Renoveringar – och priser…?

Okay. Det är ju alltid lite intressant att renovera när hen flyttar. Inte sant?

Men, hur mycket kostar det…

Jag har egentligen inget bra svar. Jag har vid ett tillfälle gjort om ett badrum, men det var ca tio år sedan. Och sedan byggde vi om en klädkammare till matrum. Men det är också många år sedan. Annars har vi gjort lite enklare saker nyligen som tapetsering, målning och fixat till en klädkammare.

Men jag hittade en rätt bra hemsida som jag skulle vilja tipsa om: kostnadsguiden.se

Så för att räkna på mitt badrum

I artikeln jag hittade skulle det kosta mellan 5 000 och 20 000 kr/kvm i material och 5 000 kr till 10 000 kr/kvm i arbetskostnad vid anlitande av hantverkare. Jag tänker att jag vill ha ett ”mellanfint” badrum. Så 15 000 kr/kvm och 7 500 kr/kvm => 22 500 kr/kvm. Vårt badrum enligt planritning från mäklaren är 1,66 x 3,02 m => 5,0132 m2. Såldes skulle kostnaden bli ca 113 000 kr.

Är det värt det? Kanske. Det känns som att det är något som min sambo får ta ställning till.

Värt att renovera innan flytt?

Den här frågan är lite känslig. Är det värt att renovera inför en eventuell flytt? Förr var det många 100 000 kr upp vid ett nytt kök och badrum – särskilt i innerstadslägenheter. Men hur fungerar det i dagens marknad? Jag skulle kunna tänka mig att det handlar om tre aspekter a) skicket på bostaden, b) hur länge har du bott där samt c) hur mycket kan du göra själv?

Är det väldigt speciella ytskikt – slitna färggranna tapet, lite grådaskigt tak m.m. så är det alla gånger värt att försöka fixa till ytskikten. Särskilt om du klarar av att göra det själv.

Är det värt att ta sig igenom en badrum- och/eller köksrenovering? Troligtvis inte. Ofta vill nog gärna köparen sätta sin egen prägel på sin nya bostad. Om det inte är en mindre bostad och du väljer att göra en väldigt stilren renovering för att uppdatera standarden.

 

 

Relaterade inlägg:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: