Bostadspriser i Tyresö en mäklarblogg

Såhär sas det 2018 om 2019

Jag satt och gick igenom min mail förra veckan – jag prenumererar bl.a. på artiklar om bostadspriser och hittade den här gamla godingen: ”Efter ett svajigt år – så blir bostadsmarknaden 2019” .

Hur blev det då?

Hittills är har vi inte stängt 2019 – så det är inte helt färdigt. Men nedan ser ni statistik från Mäklarstatistik.se Det första diagrammet är månadssiffror, det andra är årssiffror. För Bostadsrätter är är det priser per kvadratmeter och för villor är det köpeskillingen/taxeringsvärdet.

Den första, och största, slutsatsen vi kan dra av detta är att 2017 var det år då bostadspriserna var som högst (det var också då min familj köpte sitt radhus).

Jag har registrerat min tidigare adress samt vår nuvarande adress för vår tjänst värdekollen. Och radhuset har gått ned med ca 9 % på köpeskillingen (genomsnittspriset i området såklart) medan lägenheten vi sålde har gått ned nästan 12 %. Men sedan svänger också bostadsrättspriserna generellt sett mer än fastighetspriserna.

Så, vad tror jag inför 2020?

Allt beror såklart på världsekonomin och den svenska reporäntan. Men jag kan tänka mig att vi går mot 2017 års priser och sedan stabiliseras där i en någorlunda överskådlig framtid. Vilket jag tycker – och tror är ett sundhetstecken. Och så länge som amorteringskraven ligger kvar kommer bostadsskuldberget minska något – och vi kan flytta för att bo istället för att spekuklera i boendet.

Vad tycker du? Kommentera gärna här eller på någon av mina sociala kanaler. Vill du ta en fika och prata bostadspriser eller veta statistik från just ditt område – kom förbi kontoret och ta en kaffe.

Relaterade inlägg:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: