Bostadspriser i Tyresö en mäklarblogg

Tankar kring områden

Läge, läge och läge

Vad påverkar områdets pris? I en värderingsföreläsning jag lyssnade på nyligen skämtades det lite om ”läge, läge och läge”. Men vad i omgivningen höjer respektive sänker priset på ett område?

Läs mitt inlägg om hur en vädering görs.

Nyproduktion av lägenheter i närheten

Hyresrätter

Hur påverkas ett område av nybyggnation av hyresrätter?

Jag skulle vilja tro att det kan höja standarden i ett område. Har ni sett kraven för att få hyra en bostad? Nästan värre än att få ett banklån. Dessutom kan fler bostäder göra så att närområdet får tillväxt. Fler busslinjer, en närbutik, kanske en restaurang (eller givetvis en pizzeria), frisör m.m. Dessutom kanske det öppnas en förskola – vilket på många sätt kan göra området mer attraktivt.

Bostadsrätter

Samma diskussion här som ovan. Dessutom tror jag befintliga bostadsrätter får sig ett ”uppsving” när det kommer nyproducerade lägenheter i närområdet. De nyproducerade bör ha högre standard i allmänhet och bör därför ha ett högre utgångspris. Detta kommer, enligt min tro, att dra med priserna uppåt för närliggande bostäder (i alla fall i välskötta föreningar med OK avgifter). Om personer bara jämför kronor per kvadratmeter kan det bli lätt alla bostäder nästan får samma jämförelsepris.

Relaterade inlägg:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: