Bostadspriser i Tyresö en mäklarblogg

Tre viktigaste punkterna vid försäljning!

Marknadsföring, visning och budgivning

Rubriserade punkter är är nyckelelementen i att få sin bostad såld. Och detta bör du tänka på när du väljer mäklare. Vad är viktigt för dig – och vad tror du är rätt väg? Alla mäklare har olika sätt att förmedla bostäder. Olika bostäder är olika lättsålda. Alla bostäder har sin charm. Men hur skall du välja mäklare – som kan sälja just din bostad?

Marknadsföringen

Vi börjar med marknadsföringen. Alla mäklare jobbar mer eller mindre genom att du betalar för att de publicerar din bostad på Hemnet. Andra använder även Blocket Bostad och sina egna hemsidor. Vad gör mäklaren därutöver? Tidningsannonser? Direktrekalm? Sociala medier? Ringer sitt spekulantregister.


Du bör också reflektera lite över nyckelord i annonsen samt vilket utgångspris ni skall ha. Låt mäklaren råda dig – men observera att du är säljaren av bostaden – så du bör också ha en plan!

Visningen

Nästa del är visningen. Hur genomför mäklaren visningen? Vad har hen med sig för material? Hur förberedd är mäklaren? Vad är mäklarens arbetsmetod – för att presentera din bostad så ärligt och bra som möjligt. Fundera igenom om mäklarens beskrivna modell motsvarar dina önskemål och övertygelser.

Budgivningen

Om det kommit massor av folk till visningen. Och mäklaren har gjort ett bra jobb att presentera din bostad så kokar det ned till sluttampen. Budgivningen. Nu måste mäklaren bekänna färg och verkligen låta alla spekulanter lägga bud. Det finns många strategier för att nå bra resultat (läs om mäklarens prispåverkan). Hur gör just din mäklare?

Relaterade inlägg:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: