Bostadspriser i Tyresö en mäklarblogg

Valår 2018 och en resumé av 2017

Välkommen 2018

Vi ser fram emot ett spännande 2018 – med en helt ny bostadsmarknad i Tyresö. Om jag skall gissa lite så kommer bostadspriserna stabilisera sig framåt mars och vi har hittat nivån för året. Sedan kommer sommaren och politikernas valfläsk sätter igång. Mycket talar nog för ett regeringsskifte – och vad säger Alliansen om lån, amorteringskrav och lånetak? Intervju med Elisabeth Svantesson i Svd. Jag tror alltså inte att det är dags kasta in handduken och flytta till hyresrätt ännu!

Osålda bostäder ökar också

Jag har i tidigare inlägg skrivit om objekt som ligger länge på Hemnet. Såg en liknande artikel på Aftonbladet om att det ligger fler osålda bostäder ute nu än på länge.Planerad nyproduktion i Tyresö

På Tyresö Kommuns hemsida hittade jag en plan för ett centrumstråk i Trollbäcken – med en plan på 1500 nya bostäder i Trollbäcken fram till 2035. Dessutom finns det många andra ”planer” på gång i Tyresö. Du hittar dem här. Bl a nämner de Bollmora och Tyresös trand.

2017 – en återblick

Omringad av amorteringskrav

Året ringades in av två amorteringskrav. Dels det som trädde i kraft juni 2016 och dels det som skall träda i kraft mars 2018. Men det var inte bara ond bråd död för hushållen. Uppskovsreglerna med start 1 januari 2017 – beslutades för att öka rörligheten och förenkla köpet av nya bostäder -en mer ingående förklaring går att finna hos Mäklarsamfundet.

Året då folk ville lämna tillbaka nyproduktion

Knökfullt med nyproduktion i Stockholm och angränsande län. Gjorde en google-sökning på ”Nyproduktion Tyresö” och fick ”….ungefär 54 900 resultat (0,45 sekunder).”. De flesta byråerna har grejer ute.

Visserligen är det hörsägen. Men vissa av våra mäklare har berättat hur kunder tvingats sälja sina bostäder trots att de velat häva köpet av sina nyproduktionsbostäder.

Dessutom läste jag på di.se om att Wallenstam ombildar bostasrätter till hyresrätter (istället det normala tvärtom).

Relaterade inlägg:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: